L’ajuntament de la Font de la Figuera acaba de lliurar el seu segon microcrèdit. 10.000 euros que aniran destinats a la creació d’una empresa subministradora de productes agrícoles, industrials i pinsos per a animals i que, en paraules del beneficiari, Raúl Sarrió Beneito, “els atractius que em van impulsar a sol·licitar van ser el baix interès i les facilitats, cosa impossible en qualsevol banc”.

Des que l’ajuntament obrira convocatòria al maig de 2014, un altre veí de la població va aprofitar esta oportunitat de sol·licitar el microcrèdit que oferia el consistori per construir un taller de reparació de vehicles, el qual, s’ha pogut realitzar gràcies a l’ajuda concedida.

Dins del desenvolupament del Pla Estratègic d’Ocupació i Autocupació 2011-2015, la Font continua en la línia de facilitar l’emprenedoria. El consistori podrà repartir fins a 10.000 euros per projecte i, en l’actualitat, disposa d’un romanent de 30.000 euros, els quals, es podran sol·licitar en futures convocatòries.

Els microcrèdits tenen un interès mínim de l’1% amb el qual es pretén oferir una solució a la manca de finançament econòmic de projectes. A més, “amb esta fórmula pretenem facilitar i impulsar també l’autoocupació i la creació de noves empreses amb la intenció clara de reactivar l’economia local”, assenyala Muñoz, “perquè un poble sense xicotet comerç o autònoms perdria la seua identitat”.

“Esta és una de les iniciatives plantejades i emmarcades en el Pla Estratègic d’Ocupació i Autocupació 2011-2015, on s’han plantejat altres qüestions, a partir d’assemblees obertes a la ciutadania en què es convida també a les associacions i empreses locals perquè aporten les seues propostes” remarca Muñoz. “Poder atorgar este segon microcrèdit ens anima a continuar treballant en aquesta línia i a seguir buscant fórmules per a la creació d’ocupació, dins de les limitacions que podem tenir els ajuntaments”.