– L’Esmena planteja tant la finalització de l’A-33 com l’adequació de l’antiga N-344 per ser cedida com a passeig i la solució al greu desviament de les aigües que pateix la Font de la Figuera pel pas de tanta infraestructura estatal.

– Defensa l’interés de la Font davant el menyspreu de Madrid, a través de l’esmena presentada per l’equip que encapçala Joan Baldoví 

Compromís al Congrés ha presentat una esmena que demana els 50 milions d’euros necessaris estimats per a la finalització en condicions de les obres de l’A-33 al seu pas per la Font de la Figuera. Aquesta autovia serveix d’enllaç entre les actuals A-31 i A-35 Enllaçant litoral mediterrani i l’interior de l’estat. A hores d’ara, les obres s’han finalitzat únicament a un tram, uns 5km; de forma que aquest aboca els carrils de l’autovia a l’antiga i poc adequada N-344.

Aquesta situació genera notables riscos i molèsties ja que són més de 14.000 els vehicles (un 40% aproximadament vehicles pesats) que acaben circulant per l’obsoleta N-344 i la seua perillositat és manifesta pels accidenrs ocorreguts en diverses ocasions.

En aquest sentit, Carmen Asensi, la portaveu del Grup Municipal Compromís ha afirmat que “Hem de treballar per acabar amb el punt negre de la N-344, la qualitat de vida de la nostra població i la de tots els que transiten per ella millorarà molt en finalitzar-se les obres de l’A-33”.

La redacció de l’esmena contempla a més a més la resolució d’altres problemes generats per aquestes obres que, al seu allargament innecessari, afegeixen els problemes de la mala planificació del Ministeri. A l’esmena es demana que la redirecció i canalització de barrancs causades per aquestes obres siga millorada, evitant els perills i inundacions que afecten a la Font de la Figuera cada vegada que plou amb una certa intensitat en haver-se derivat totes les aigües pluvials cap a un caixer amb cabuda insuficient i que, a més a més, travessa part del poble (pel Barranc dels Molins) o, com sembla que el Ministeri preveu, vesant les aigües a uns bancals privats sense expropiar que, si s’innundaren, vesarien l’aigua al tunel del ferrocarril, anegant-lo, i desviant l’aigua al Barranc d’Ernesto (Gil-Martínez), traslladant així el problema de costat.

L’esmena presentada inclou també la demanda de la Font de la reconversió de l’antiga N-344 al seu pas pel poble.

A dia de hui, l’antiga carretera continua amb la seua antiga configuració que tant estètica com funcionalment s’ajusta molt poc al seu paper actual de carrer-ronda del poble i impedeix el desenvolupament urbanístic natural una vegada eliminada la funció de carretera.

Per això, “des de Compromís considerem que part d’estos 50 milions d’euros s’adrecen a convertir l’antiga carretera en un carrer ben integrat a l’urbanisme funcional i la imatge del nostre poble”. Una realitat que ha portat a Carmen Asensi a afirmar que “volem que l’antiga carretera es convertisca en un element integrador urbanísticament, durant anys va ser una barrera i un perill ara és l’hora de transformar-la en un element positiu per a la Font de la Figuera, on la gent puga passejar amb seguretat, a peu o en bici i aprofitant els llocs d’aparcament possibles així com l’acondicionament dels diferents accesos”.

Aquesta esmena és part del treball en “clau valenciana” de la representació de Compromís a Madrid, que enguany ha presentat més de 300 esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat requerint 3.600 milions d’euros addicionals d’inversió al nostre territori. Uns fons necessaris per resoldre el maltractament financer que patim des del govern central del PP que margina sistemàticament la nostra gent i el nostre territori.