Baldoví visita la Font de la Figuera per conèixer els danys causats per les darreres pluges.

Recolzarà el procés per sol·licitar les reparacions i solucions que el poble necessita.

La Font de la Figuera ha patit greus danys causats per les darreres pluges del mes de desembre. Bona part de les inundacions patides a determinades partides rurals i algunes zones urbanes i dels danys que han causats per les aigües i els materials que arrosseguen provenen de la mala planificació de les obres de l’AVE i l’Autovia que afecten a la localitat. Unes obres que han desviat més i més cabals cap al barranc dels Molins que no té capacitat suficient per admetre tot el que li arriba. Aquest darrer temporal ha causat que diversos camins queden tallats o inundats, que la zona urbana de la Font de Baix i el Llavador patisca greus danys i que la partida del Bovalar, una de les més fèrtils del terme, es quede sense la possibilitat de regar pel col·lapse de la tradicional conducció subterrània coneguda com «El Minat», enfonsat probablement al tram anterior a la Cooperativa la Viña.

Un problema recurrent des de que es van iniciar les obres tant de la carretera com del ferrocarril i que des de l’ajuntament s’ha intentat resoldre negociant amb el ministeri de Foment que es donara una solució. Des del govern central no s’han tingut en compte les demandes locals al respecte. Algunes tan antigues com les causades pels efectes de les obres de l’AVE a finals dels 90 sobre el barranc d’Ernesto, i que han estat històricament ignorades des de l’administració central.

Davant la greu situació Joan Baldoví, el portaveu de Compromís al Congrés, ha volgut acudir a la Font de la Figuera per a conèixer de primera mà els danys patits, el seu origen i les possibles solucions. Després d’una reunió amb els tècnics municipals Baldoví s’ha desplaçat amb l’alcalde de la localitat, Vicent Muñoz, i amb les regidores Carmen Asensi i Vero Reyes per tal de vore sobre el terreny els nombrosos desperfectes causats pel temporal. Durant la visita Baldoví ha fet especial incidència en la necessitat d’acabar les obres que afecten al poble i a la comarca d’una per totes, però sense que aquestes obres destrossen el propi territori. Baldoví també s’ha posat a la total disposició del poble per ajudar a resoldre la qüestió sol·licitant informació a les diferents administracions i desenvolupant els tràmits necessaris per a recolzar a l’ajuntament en la solució del problema.

Vicent Muñoz ha valorat molt positivament la visita i la bona disposició de Baldoví al temps que ha mostrat la seua voluntat de convocar a reunions similars a càrrecs d’altres partits per tal d’exposar-los la greu situació Ido viit trobar una solució conjunta per a un problema que és de tots. En aquest sentit ha afirmat que «ha acabat passant el que temíem i havíem explicat a moltes reunions i el que volem és que les obres finalitzen però de forma correcta resolvent el greu problema que causen el desviament de les aigües als camins rurals, i altres paratges; arribant a provocar l’aïllament de la població com va passar la setmana passada».

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *